Aan het laden...

De Manke

De Manke

'De Manke' speelt zich af in Inishmaan, één van de Araneilanden aan de westkust van Ierland, tijdens de jaren dertig van de vorige eeuw. Billy, een jongen die zijn dagen slijt met 'staren naar koeibeesten, vergeet ondertussen zichzelf en zijn mismaaktheden. Hij is een weeskind en bovendien kreupel, die tal van spot en treiterijen moet ondergaan van de verschillende bewoners op het eiland. Zo zijn er zijn betuttelende pleegtantes Kate en Eileen, de nieuwsgaarder Johnypateenmike en zijn oude dronken moeder. Ook de jonge Bart, de eeuwige jengelaar om Amerikaanse snoepjes, en zijn zus, de mooie helse Helen wonen op het eiland. Verder is er nog een verpleegster en Babbybobby met zijn schijnbaar hard karakter.
De winkel van Billy's tantes vormt het toneel voor dit saaie bestaan vol wreedheden, gebabbel en erwten. Voor Billy is het leven op Inishmaan even grauw en eentonig als de vele erwtenblikken in de winkel. Maar dan blijkt er opeens een uitweg..

Galerij

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw voorkeuren op te slaan en om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Alle info over ons disclaimer-, privacy- en GDPR-beleid kan je hier terugvinden.